Cafe Fernando'dan Nar Reçeli



Salı günü sözünü ettiğim Bizim Pastane gibi hastası olduğum bir başka yemek blogu da Cenk Sönmezsoy'un Cafe Fernando'su. Harikulade bir blog: Muhteşem tarifler, muhteşem yemekler ve onların muhteşem fotoğrafları.

Bilkent Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu olan Sönmezsoy, yemek yapmaktan, yaptıklarını fotoğraflamaktan, ve onlar hakkında yazmaktan büyük keyif adığını söylüyor.

Cafe Fernando'nun mimarı ve her şeyi Cenk Sönmezsoy'a ilişkin daha fazlasını burada bulabilirsiniz.

Gelelim Cafe Fernando'nun en taze tarifine: Nar reçeli

Söz konusu yazıda benim ilgimi çekense reçelin tarifinden çok Sönmezsoy'un yazısının giriş paragrafı. Bayıldım.

Ben paragrafı alıntılayım, gerisine siz yukarıdaki bağlantıdan ulaşırsınız; ama mutlaka ulaşın, pişman olmayacaksınız.

"Bir nar reçeli yaptım, yanağını dayar uyursun. Hem tatlı, hem ekşi. Acayip bir şey. Arkadaşımın annesinin yaptığı, tadına baktıktan sonra bu çikolata mı kokuyor, yok yok Nutella kokuyor, yok hayır karamel mi acaba diye diye kasenin yarısını tereyağlı ekmeklere süre süre yiyip bitirdiğim kiraz reçelinden bile güzel."

"Bir nar reçeli yaptım, yanağını dayar uyursun."

Harika ya ...