Turkcell’in Merve’si: Hazal Kaya [Turkcell Reklamı]



Genco’nun Özge’si olan Aşk-ı Memnu’nun Nihal’i şimdi de Turkcell’in Merve’si oldu …

Güzel ve genç oyuncu Hazal Kaya, bu kez de Turkcell’in numara taşınabilirliği ve kesintisiz iletişime ilişkin reklamında rol alıyor.

Genco adlı dizinin tek bir bölümünü bile izlememiş olduğumdan, Hazal Kaya’nın o dizide nasıl bir karakter canlandırdığını bilmiyorum. Aşk-ı Memnu’da yaşam verdiği karaktere gelince, kaybettiği annesiyle birlikte ruhu da yitip gitmiş gibi; o ne soğuk bir kadındır öyle. Hatta “donuk” diyebilirim. Donuk ve uzak, evet. Eğer Uşaklıgil’in aynı adlı romanındaki Nihal karakteri de, Hazal Kaya’nın dizide canlandırdığı Nihal’in özelliklerini taşıyorsa, Hazal Kaya başarılı bir performans ortaya koyuyor demektir. Tebrikler.

Asıl gelmek istediğim nokta ise Hazal Kaya’nın en beğendiğim performansının ve halinin Turkcell reklamındaki performansı ve hali olduğu. Reklamı biraz dikkatli izlediğinizde Hazal Kaya’nın Merve haline de Nihal haline de tesadüf etmeniz olanaklı.

Şöyle ki …

Hazal Kaya’nın “Berk arıyor” diyerek telefona uzandığı ve “Alo Berk” diyerek, az sonra konuşmaya başlayacak olan Berk’i dinlemeye hazırlanan hali Hazal Kaya’nın Merve hali işte.

Merve’nin Nihal’e dönüşümü ise Merve’nin, Berk’in konuşmasının sık sık kesilmesinden dolayı onun ne dediğini anlayamadığı kısa bir anı kapsıyor. O kısa anda Hazal Kaya’nın Nihal haline tanıklık etmeniz olanaklı. Dikkatli izleyin siz de yakalayacaksınız.

Sonrasında Berk’in görüntüsü taşınıyor ekrana ve Berk’in “Cevabın hayır da olsa” deyişini izliyoruz. Berk’in görüntüsünden önceki kısa bir an dışında tüm reklam boyunca Hazal Kaya’nın Merve haline tanık oluyoruz ve iyi ki de oluyoruz. Böylece Hazal Kaya’nın, Aşk-ı Memnu’daki halinin tersine, ne kadar güzel, alımlı ve sıcak olabileceğini de görme şansını yakalıyoruz.

Reklamın devamında Merve’nin telefonu neden kapattığını anlayamayan Berk’in yardımına mini mini Cellocanlar yetişiyor. Onlardan bir tanesi sorunun nerede olduğunu anladıklarını ve aynı sorunun bir kez daha yaşanmaması için ne yapılması gerektiğini belirtiyor ve şöyle diyor: Numaranı Yüksele taşıyalım, sesin kesilmesin.

Yüksel mi?

Turkcell olmasın o?

Aslında Turkcell de Cellocanın Turkcell’i, yükselle hüksel arasında bir halde çıkıyor miniğin ağzından.

Sonuçta Turkcell’in sesi devreye giriyor ve o konuşurken fırsattan istifade eden Cellocanlar Berk’in numarasını Turkcell’e taşıyorlar. Böylelikle Berk’in kesilmeyen sesini Merve’nin telefonunu yanıtlayan babası rahatça duyabiliyor.

Turkcell reklamını da reklam da rol alan Hazal Kaya’yı da gayet başarılı buldum. Tebrikler …

Turkcell reklamlarını kesintisiz izlemek için