Enerjik Kalmak İçin En İyi 10 Tavsiye

Evrenin en muhteşem bloglarından Lifehacker yine hayatımı birazcık ta olsa değiştirecek ve beni bir çok durumda rahatlatacak bir gönderi yollamış. Size de bu bloga sık sık göz atmanızı, RSSleriniz arasına ekleminizi tavsiye ederim.

Konu enerjik kalmak. Mevsim değiştiğinde, sınavlar başladığında, sevgilinizle aranız bozuk olduğunda, Büyük Hadron Çarpıştırıcısı bozulduğunda hep enerjimiz düşüyor değil mi? İşte bunu yenmek için tam 10 yol.

Bunlardan birisi, benim de arada kullandığım ve zamanında Lifehacker'dan öğrendiğim ipucu kafeinli PowerNap yöntemi, yani türkçesi GüçKestirmesi, ki hiç bir anlam ifade etmiyor. Olay çok basit: öncelikle PowerNap yapmayı bileceksiniz. Yani on dakikalık kısa kestirmeler. Biliyorum bir çok kişi çok zorlanıyor bunu yapmakta, bazılarına çok kolay gelse de, diğerleri bu çok ama çok yararlı alışkanlığı edinmek için uğraşmak zorundalar. PowerNap'i öğrendikten sonra kafeinli PowerNap çok basit çünkü tek yaptığınız bu on dakikalık uykudan önce bir bardak kahve içmek. Sonra uyandığınızda o kadar kafanız açık ve enerjik oluyorsunuz ki, burada anlatsam inanmazsınız o yüzden denemelisiniz kesinlikle.

İşte hayatınıza enerji katacak link burada

Reblog this post [with Zemanta]