Akbank - Fish Card reklamı


En son ne zaman hayal kurduğunuzu hatırlıyor musunuz?

Duyduğunuzda içinizde bir yerlere dokunduğunu duyumsadığınız bu hüzünlü; ama yine de umut vadeden soruyla başlıyor Akbank ve Boyner Holding işbirliğinin yeni bir ürünü olan Fish Card reklamı

Siyah bir arka plan üzerinde önce soru beliriyor; ardında da soru denli dokunaklı bir ses, sözcükleri seslere döküyor. İşte bu sırada birbiri ardına akan fotoğraf kareleri ve ardından duyduğunuz, sizi yine hayaller kurmaya davet eden sesin içinize fısıldadıkları…

Hayallerinizden ne zaman vazgeçtiniz?

İşte bu sorunun ekranda belirmesi ve içinize fısıldayan sesce dillendirilmesiyle arka planda akan, sözleri E.Y. Harburg ve Harold Arlen tarafından yazılmış, Israel Kamakawiwo'ole tarafından seslendirilen “Over the rainbow” adlı şarkının da sözleri duyulmaya başlıyor.

Reklam metninin birbiri ardına akan karelerle; ve şarkının, metin ve karelerle uyumu hoş bir ziyafet sunuyor izleyene. Yarısında yakalamışsanız, “Acaba başı nasıldı?” diye sormadan edemiyorsunuz ve başladığında bir kez daha ilk kezmişçesine izleyebiliyorsunuz. Dingin; ama görkemli bir reklam Fish Card reklamı.

“Fish”, yani “balık” adını şans ve bolluğu temsil ettiği için seçmişler. Fish Card’a ilişkin merak ettiklerinize buradan ulaşabilirsiniz.

Reklam, “Fish’te bütün hayallere var. Peki sizde Fish var mı?” sloganıyla bitiyor.

Gerçekleştirilmeden bekletilenler bir yana, gerçekleştirilmeye çalışan her hayalin bir de bedeli var. Fish Card’da bütün hayallerin bedelsizce gerçekleştirilebilmesi hayaline de yer var mıdır acaba?

: )) Sanırım yoktur. Olsaydı böyle bir reklama gerek duyulmazdı galiba.

Fish Card’ın reklam filmi için

Reklamın müziği “Over the rainbow”un sözleri için

Israel Kamakawiwo'ole’nin “Over the rainbow” videosu için